Kansanmusiikin ja tanssin juhla, Lempo-festivaali järjestetään Kouvolassa kolmatta kertaa 12.-14.042013.

Ulkomaiset vieraat ovat Ekton Korka & Co Udmurtiasta Venäjältä ja hollantilais-suomalainen railakasta jazzia esittävä Hot Club d'Europe.

Kotimaisten esiintyjien listalla on kolmisenkymmentä esiintyjää ja ryhmää: HIITE, Maria Kalaniemi & Timo Alakotila, TSUUMI Dance Company, Jaakko Laitinen ja Väärä Raha, Samuli "Teho" Majamäki & Tapani Rinne, Rymäkkä, Tradivaara, Visarallit ja kaverit, Vanhat kurtut, Juulia Salonen, Arto Järvelä, Jarmo Romppanen, Kotitarvesoittajat, Suiverot, Kipinä, K'eiku, Vellamo ja Venla-kanteleet, Karela, Kasareikka, Pohjois-Kymen musiikkiopiston suurkantelekvartetti ja solisteja, YH10, Vincent Michaud, Sävelsiskot, Äijäkanteleet, Lempo-pelimannit.

* LEMPO-sanan vanha merkitys on tulen ja rakkauden jumalatar. Lempo on intohimoa, vetovoimaa ja hyvänsuopuutta. Sellaista tapahtumaa olemme luomassa; energistä, monipuolista ja mielenkiintoista! Lempo syntyy rakkaudesta musiikkiin ja tanssiin. Yllätyksetkin kuuluvat asiaan. Lempo-viikonloppuna soitetaan, lauletaan tanssitaan ja jamitellaan.

- Tervetuloa mukaan!, Minna Raskinen toivottaa. Hän on säveltaiteen läänintaiteilija ja Lempo-festivaalin taiteellinen johtaja.